Srpska zemlja
Pred vama je deo prirode i istorije Srbije. Ova drevna zemlja zaštićena je kuglom od pečenog jasena. Drvena kugla od jasena čuva u sebi šaku zemlje, rodnu grudu Svetog Save. Jasen, sveto drvo neobične magijske moći i velike spasonosne snage, daruje beskonačno potomstvo i zaštitnik je dece i mladih. Drevna zemlja Starog Rasa, prve srpska prestonice, glavnog uporišta dinastije Nemanjića i kolevke njihovog carstva. Zemlja na kojoj je nastala prva srpska eparhija i mitropolija, prva bolnica, početak školstva, pisanja knjiga i razvoja duhovnosti. Ovaj predmet sadrži istorijski i verski sklop od 15 simbola i 12 elemenata iz prirode, obojen je uljem od lana i prirodnim bojama. Grumen srpske zemlje prvenstveno je namenjen Srbima koji ne žive u Srbiji i prijateljima srpskog naroda, kao i svakome ko prepozna njegovu autentičnost.
Lipa je sveta, božanska, lekovite moći, vidarica i moćna zaštitnica kućnog praga i vatre, priziva sreću i blagostanje.
Kamen za ručno mlevenje žita ili žrvanj
Ognjište kao mesto okupljanja i simbol tradicije u srpskom narodu sadržavalo je i mlinski kamen za ručno mlevenje žita - žrvanj
Kamen u obliku kruga sa rupom
Kao večni materijal predstavlja sunčev simbol, životni ciklus, krug izbavljenja, oživljavanje i revitalizaciju kroz ponovno rođenje.
Drevni čuvari kuće
Po srpskom narodnom verovanju 7 najjačih zaštitnika kuće i porodice, koji se vekovima smatraju svetim i srećnim.
Zemlja, kamen i 7 vrsta drveta: jasen, hrast, lipa, tisa, glog, dren, vrba.
U ritualima i obredima srpske pravoslavne crkve kult drveća i biljaka ima veliku i čvrstu hrišćansku simboliku. Drevne srpske zemlje u kugli ima koliko da stane na dlan i simboliše pripadnost Srbiji i srpsko zajedništvo. Grumen zemlje iz koje niče sabornost, vera i kultura srpskog naroda je od neprocenjive vrednosti. Može se samo poveriti i dati na čuvanje, što mi i činimo.
Drevna srpska zemlja se može dobiti u dva pakovanja. Dimenzije pakovanja su: 190x120x129mm i 105x105x130mm.
Veće pakovanje sadrži uklesano ime porodice u lipinom drvetu, postolje od hrasta, drevnu zemlju u kugli od jasena, šumske čuvare kuće i mlinski kamen peščar. Kutija je tvrda, sa zlatnim vratom i zlatotiskom. Unutra je cela obložena crnim materijalom od pliša.
Manje pakovanje sadrži drevnu zemlju u kugli od jasena na postolju od kamena bigara. Kutija je tvrda, sa zlatnim vratom i zlatotiskom, presvučena crnim materijalom. Na dnu kutije postoji uzdignuti deo u kojem je postavljen kamen. Kameno postolje od bigara
Milenijumima voda i sunce od krečnjačkih stena stvaraju, oko hladnih izvora, ovaj blagorodni materijal kojim su izgrađeni mnogi srpski srednjovekovni manastiri i crkve.