Reklamni materijal

Sve artikle brendiramo po vašem zahtevu. Naši dizajneri će vam predložiti najbolje rešenje.

I JOŠ MNOGO TOGA POGLEDAJTE U NAŠIM AKTUELNIM KATALOZIMA

KATALOG 2020.

OLOVKE

  Olovka, alatka za pisanje i crtanje je deo svakodnevnice. Prve forme olovke javljaju se u drevnom Rimu u obliku tanke metalne šipke koja ostavlja bled trag na papiru. Drvene olovke se pojavljuju u Engleskoj pre 6 vekova. Nezgrapne teške, posle svoje evolucije današnji izgled dobijaju u XVIII veku u Nemačkoj.

Hemijska olovka nastaje teku XX- om veku, a osmislio je i patentirao u novinar u Parizu.

USB I TEHNOLOGIJA

   Razvojm tehnologije i njena prisutnost u svakodnevnom životu neophodno iziskuje omanja prateća tehnička sredstava. Drugačije ih nazivamo gedžeti.

Poreklo reči potiče iz XIX veka, prema Oksfordovom rečniku ime gedžet koristilo se kao ime za mesto gde se skladišti tehnička oprema.

KIŠOBRANI

   Kišobran je neizostavni predmet svakog od nas. Veruje se da je u svom obliku star oko 5 milenijuma. Potiče iz Kine , a prvi primerci su pravljeni od svile i papira. Osnovna namena im je bila zaštita od sunca. U starim društvima bio je simbol moći.

Kišobrani se danas izrađuju od različitih materijala, voštanog papira, pamuka svile, plastične folije , najlona.

TEKSTIL

   Tekstil je jedna od najstarijih ljudskih tvorevina. Najstariji primerci tekstilnih predmeta pronađeni su u bivšoj sovjetskoj državi i datiraju od pre 30 000 godina.

Od tih davnih vremena pa do danas tekstil doživljava ekspanziju u primeni. Postaje osnovni materijal koji se koristi u modnoj industiji u industriji nameštaja, obući, likovnoj industriji…

KUĆNI SETOVI

   Kroz istoriju Kulinarstva razvija se i pomoćna oprema u kuhinji. Kućni setovi postaju neophodni jer imaju širu primenu: u kancelariji, izletu, sportu, …

Dizajn sitne kućne opreme prati savremeno tehnološko društvo. Koristeći oblike i materijale ostvaruje svoju primenljivost i praktičnost.